Direct een boete bij ontbreken basiscontract

[easy-social-share]

In onze nieuwsbrief van maart jongstleden berichten wij al over de wijzigingen in de Arbowet per 1 juli 2017.

Om ervoor te zorgen dat werkgevers serieus aan de slag gaan met de wijzigingen van de Arbowet krijgen ze met ingang van 1 september 2017 direct een boete opgelegd als ze niet beschikken over een basiscontract met een arbodienstverlener.

Beleidsregel Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwet

Met ingang van 1 september 2017 wordt de Beleidsregel Boeteoplegging Arbeidsomstandighedenwet al aangepast. De Inspectie SZW gaat organisaties die niet beschikken over een basiscontract met een bedrijfsarts of een arbodienst meteen een boete opleggen. Nu is het nog zo dat werkgevers die geen arbo-contract hebben, eerst een waarschuwing krijgen en tijd om het alsnog in orde te maken.

De aanpassing van de beleidsregel komt voort uit de wijzigingen in de arbowet en het Arbobesluit die op 1 juli 2017 zijn ingegaan.

Regel geldt voor alle nieuwe basiscontracten vanaf 1 juli 2017

Meer weten over de wijzigingen? Lees hier de nieuwsbrief met meer informatie.

Voorkom verrassingen en kijk vooraf of u als werkgever goed bent voorbereid. VIT helpt u graag met een gedegen check van uw verzuimbeleid of ondersteunt u graag bij de voorbereidingen.

Duurzame inzetbaarheid is kijken naar de toekomst (artikel)
18-07-2017
Duurzame inzetbaarheid is kijken naar de toekomst (artikel)
Veel mensen denken bij ‘duurzame inzetbaarheid’ aan een preventief beleid ten aanzien van ziekteverzuim. Maar het is meer dan dat! Hoe houd je je organisatie en medewerkers nu én in de toekomst goed inzetbaar? En hoe behoud en vergroot je hun arbeidsproductiviteit?