Werkwijze

VIT helpt ondernemers in het mkb en hun medewerkers gezond en toekomstbestendig te zijn. Omdat geen enkele organisatie precies hetzelfde is, zijn onze oplossingen dat ook niet. De manier waarop VIT mkb’s kan ondersteunen bestaat uit vier fases:

Informeren & inspireren

Vitaliteit, inzetbaarheid en tevredenheid hebben voor iedere organisatie een eigen betekenis. VIT heeft door ruime ervaring in het vakgebied een breed beeld van de betekenis, aanpak en resultaten in verschillende branches. Hiermee kunnen we iedere ondernemen informeren en inspireren.

Begeleiden & betekenis geven

De aanpak van VIT is voor elke organisatie verschillend. Er wordt rekening gehouden met het type medewerkers, het type werk, de uitdagingen van de organisatie, plannen die al gemaakt zijn, etc. VIT helpt om een duidelijke richting en een bijbehorend plan van aanpak te bepalen.

In actie komen

Om te zorgen dat er daadwerkelijk resultaten worden behaald, verzuim daalt en inzetbaarheid groeit, komen we samen in actie. Wat we precies doen, hangt af van wat er in het plan van aanpak staat. We kunnen o.a. ondersteunen in communicatie, gedragsverandering, begeleiding en strategie.

Zelf slim organiseren

Gedurende het hele proces werken we samen. We zorgen dat aan het einde van de opdracht ondernemers zelf hun organisatie toekomstbestendig kunnen houden en vitaliteit, inzetbaarheid en tevredenheid een vaste plek hebben in de organisatie.

Zo deden we dat bij andere mkb’s

Inzetbaarheid, vitaliteit en tevredenheid in het mkb: bekijk hieronder een aantal voorbeelden waar we trots op zijn!

Financieringsmogelijkheden

Investeren in vitaliteit, inzetbaarheid en tevredenheid betaalt zichzelf altijd terug. Denk aan lagere verzuimkosten, hogere productiviteit, aantrekkelijk werkgeverschap en aanwezigheid van de juiste kennis en vaardigheid. Toch kan het soms lastig zijn om voldoende budget beschikbaar te stellen. Gelukkig zijn er vaak verschillende subsidies beschikbaar. We vertellen je hier graag meer over.

Onze klanten