Nieuwe en laatste kans voor subsidie duurzame inzetbaarheid (ESF)

[easy-social-share]

Nieuwe en laatste kans voor subsidie duurzame inzetbaarheid (ESF)

Medewerkers Vitaal, Inzetbaar en Tevreden houden? Dit kan je doen door te investeren in duurzame inzetbaarheid.

Wil je voor jouw bedrijf aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Dan kan je hierbij ondersteuning krijgen van een adviseur en kan je daarvoor subsidie aanvragen bij het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het ESF stelt hiervoor per aanvrager tot 12.500 euro beschikbaar.

Dit bedrag kun je besteden aan:

  • het krijgen van advies met bijbehorend plan

en/of

  • begeleiding die je nodig hebt bij het uitvoeren of toepassen van het advies.

Vragen over duurzame inzetbaarheid in het MKB

Ieder bedrijf heeft vraagstukken over bijvoorbeeld (het voorkomen van) verzuim, het binden en boeien, aantrekken en behouden van personeel, veiligheid en/of ontwikkeling.

De afgelopen jaren heeft VIT diverse bedrijven mogen ondersteunen bij dergelijke vraagstukken. Wat me met name is opgevallen is dat de meeste MKB’ers bij deze vraagstukken niet denken aan duurzame inzetbaarheid, maar juist alleen aan dat specifieke onderwerp waar ze op dat moment mee bezig zijn. We hebben daarom ook altijd samen met de bedrijven gekeken naar de samenhang met duurzame inzetbaarheid en de heel specifieke invulling daarvan voor de eigen organisatie.

Een passende aanpak per MKB

Om de juiste stappen te zetten kiezen we een aanpak die past bij het bedrijf en de manier van werken. De vraagstukken concreet beantwoorden vraagt vaak een heel praktische aanpak. Door soms de bestaande processen iets aan te passen of aan te vullen kan al veel bereikt worden.

Wat doen andere MKB’ers met hun ESF-subsidie?

Wil je eens geïnspireerd worden met wat deze subsidie voor jouw bedrijf kan betekenen? De komende twee weken neem ik jullie mee in diverse vraagstukken rondom vitaliteit, inzetbaarheid en tevredenheid. Eind deze week het eerste voorbeeld; vitaliteit.

Wil je concreet weten hoe je aandacht kan hebben voor Vitaliteit, Inzetbaarheid en Tevredenheid voor jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op!

Eerst meer weten? Bekijk dit overzicht.

esf subsidie duurzame inzetbaarheid 2019 VIT
V.I.T. scan: maak tevredenheid en inzetbaarheid inzichtelijk
23-01-2019
V.I.T. scan: maak tevredenheid en inzetbaarheid inzichtelijk
Een blog over het ontstaan van de V.I.T. scan. Een online scan die op een laagdrempelige en passende methode tevredenheid en (duurzame) inzetbaarheid inzichtelijk maakt en tevens de veranderbereidheid van de organisatie meeneemt.