VIT 1 jaar en It VITs!

[easy-social-share]

Wat gaat de tijd toch snel. Het voelt als de dag van gisteren dat ik vol trots de start van VIT verkondigde op de nieuwe website, via nieuwe social media accounts en met een introductiefilmpje. Vanaf dat moment ging het los. Leuke klanten, nieuwe collega’s en hele mooie projecten. We hebben geen moment stil gezeten en zo de eerste MKB’ers geholpen een stap verder te zetten op het gebied van vitaliteit, inzetbaarheid en tevredenheid!

We vieren het met It VITs!

Wat onze werkwijze typeert is dat het praktisch is en dat ondernemers er écht wat mee kunnen. Geheel met deze gedachte hebben we voor ons eenjarig bestaan daarom It VITs! ontwikkeld. It VITs! is een puzzel die gebruikt kan worden om het juiste gesprek te voeren over de thema’s vitaliteit, inzetbaarheid en tevredenheid.

Organisaties, teams en medewerkers

En dat gesprek wordt op verschillende lagen in organisaties gevoerd.

  • Leidinggevende – medewerker: Misschien is dit wel het lastigste gesprek. Welke vragen kun je stellen als leidinggevende? Hoe dichtbij de privésituatie van de medewerker mag je komen? Met It VITs! kan de medewerker zélf de gevoelige onderwerpen (letterlijk) op tafel leggen.
  • Teamniveau: Welke thema’s spelen er binnen een team? Je kunt samen de puzzel leggen en het gebruiken als basis voor een gesprek.
  • Organisatiebreed: Ligt de uitdaging van de organisatie met name bij fysieke klachten of ligt de werkdruk te hoog? Of spelen er andere thema’s? Maak het voor jezelf als ondernemer visueel en bepaal welke acties je als eerst gaat ondernemen.

Reacties op It VITs!

Een aantal van onze partners is al verrast met de puzzel en heeft het al toegepast. Een greep uit de reacties: “Met de puzzelstukjes kwam het juiste gesprek op tafel”, “Wauw, wat origineel!”, “It VITs! biedt een andere manier van in gesprek gaan”, “Het is niet iets wat je één keer doet, het is echt een blijvend product” en “Dit is het soort tools waar onze ondernemers mee geholpen gaan worden!”.

Ook als inspiratiesessie

De reacties waren zo enthousiast, dat we vanaf ons tweede jaar It VITs! ook kunnen gaan gebruiken in inspiratiesessies met medewerkers. We weten dat het soms best lastig kan zijn om de juiste onderwerpen op tafel te krijgen. Medewerkers voelen vaak een drempel om te zeggen wat hen écht op het hart ligt. Wij kunnen hierbij helpen. Binnenkort meer informatie!

 

Maar voor nu: proost op ons éénjarig bestaan en bedankt voor alle positieve reacties tot nu toe! Op een mooie toekomst!

Duurzaam Inzetbaar in het MKB, nu met flinke subsidiemogelijkheden
23-05-2018
Duurzaam Inzetbaar in het MKB, nu met flinke subsidiemogelijkheden
VIT kan bedrijven ondersteunen met juist dat te bewerkstelligen; praktisch en slim organiseren maar in verbinding met de bedrijfsdoelstellingen. Hierover gaat deze blog.