Hoe geef je het goede voorbeeld als leidinggevende wanneer je niet op kantoor bent? Welke thema’s zijn belangrijk? Timo Velzeboer, consultant bij VIT geeft tips om het contact met thuiswerkers te behouden.

 

 

 

 

 

[easy-social-share]

Hoe kun je als leidinggevende in contact blijven met je medewerkers?

Timo werkt sinds een jaar bij VIT. Hij haalt plezier uit het werken met verschillende doelgroepen. Zijn passie gaat uit naar het gedrag van medewerkers en hoe je dit op een positieve manier kan beïnvloeden. Maar hoe doe je dat als leidinggevende vanuit huis? Hoe blijf je op een positieve manier in contact met je medewerkers? Hij heeft enkele tips:

 

    • Voorkom dat medewerkers het gevoel hebben om aan hun lot overgelaten te worden. Een gevoel van vrijheid is fijn, maar er is een dunne lijn tussen vrijheid en verwaarlozing. Geef dus vrijheid, maar zorg wel voor een vorm van structuur. Zo kan je aan het begin van de week een moment inplannen om de komende week te bespreken of plan aan het eind van de dag een gesprek waarbij het gehele team aan het woord komt.
    • Geef zelf het goede voorbeeld en laat zien dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Laat zien dat je tussen de middag even een frisse neus haalt en dat je blijft sporten.
    • We zitten sinds de lockdown soms hele dagen in video calls, maar vergeet niet dat dit soms meer energie kost dan gewoon bellen. “Hoe zie ik er op beeld uit, is mijn huis wel opgeruimd?” Zorg daarom ook dat je telefonische afspraken inplant zonder video.
    • Dan kom ik bij mijn volgende tip: voorkom dat onverwachts bellen overkomt als een controle. Spreek daarom van tevoren af wanneer je een bel-moment hebt, en plan dit vast in.
    • Zorg als leider voor een gezonde P/N ratio (positive/negative). Negatief mag er zijn, maar benoem ook het positieve van een situatie, zoals kansen. Deze positiviteit kan je zo overbrengen op sommige collega’s.

Wil je meer weten over vitaliteit en inzetbaarheid? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Timo.

Blog:
03-04-2020
Maatregelen coronavirus voor ondernemers
De coronacrisis treft ons allemaal, en heeft helaas ook verstrekkende gevolgen voor veel mkb-ondernemers. De overheid wil ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis helpen. Lees hier wat je mogelijkheden zijn.